Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампа на дюзите !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампа на дюзите !!!

Здравейте клеги, вчера ми се случи нещо доста странно, прегледах темите, но не намерих нещо подобно за това и пиша. Ако има подобна моля за извинение. Вчера ми светна лампата на дюзата ( става въпрос за колата от подписа ) и колата се едно умря нямаше грам душа , абе с една дума не си вурвеше както трябва , някакво тромаво. И незнам дали съм се заблудил, но ми направи впечатлене,че оборотомера започваше да реагира на педала на газта чак след 1- 1,5 см , а попринцип мисля, че не беше така. Помислих че се е натрупала някаква грешка на компютра и реших да загася и да я почакам малко без акомулатор и да я запаля. Като я запалиш дюзата не светеше, но веднага щом натиснах газта пак светна. Днеса тръгнах да излизам и кат запалих, дюзата си изгасна и клата пак си вурви като хората и мощност си има и всичко. Много странно . Моля ако някой е имал подобен случай дайте съвет какво може да и е било ?
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

Първоначално публикувано от bankeraclub Покажи съобщение
    Здравейте клеги, вчера ми се случи нещо доста странно, прегледах темите, но не намерих нещо подобно за това и пиша. Ако има подобна моля за извинение. Вчера ми светна лампата на дюзата ( става въпрос за колата от подписа ) и колата се едно умря нямаше грам душа , абе с една дума не си вурвеше както трябва , някакво тромаво. И незнам дали съм се заблудил, но ми направи впечатлене,че оборотомера започваше да реагира на педала на газта чак след 1- 1,5 см , а попринцип мисля, че не беше така. Помислих че се е натрупала някаква грешка на компютра и реших да загася и да я почакам малко без акомулатор и да я запаля. Като я запалиш дюзата не светеше, но веднага щом натиснах газта пак светна. Днеса тръгнах да излизам и кат запалих, дюзата си изгасна и клата пак си вурви като хората и мощност си има и всичко. Много странно . Моля ако някой е имал подобен случай дайте съвет какво може да и е било ?
    Може да е ЕГР, както го описваш.
    Най-точно се вижда на диагностика.
    sigpic

Comment

Аз скоро я карах на диагностика и ме питаха дали ЕГР-а ми прави проблеми, до тогава на правеше, но.... май пак ще трябва да отида да я прегледат, то диагностиката ще си изпее всичко мерси много за инфото, в най-скоро време ще я закарам на диагностика
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от bankeraclub Покажи съобщение
        Колега да те питам тече ли ти нафта? Мен по същия начин ми правеше и се оказа, че е от едно мъркуче. Свали си пластмасовия капак на двигателя и ако има нафта просто смени маркучите - 3 лв ти е горивния маркуч
        sigpic
        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
        BMW 316 Compact '95

Comment

При мен го има същия проблем - от сензора за позиция на педала на газта е. Веднъж вече го сменях, но за нещастие и новия почва да ми прави проблеми... И все пак за да не гадаем иди на диагностика...
          Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

Днеска я качвах на канал да гледат окачвнето , че на нашите хубави улици м***та му се разказва , все пак 40 К и навъртях и чак сега се обади , та като стана дума за теч на нафта ,забелязах че по картера се прослука отгоре една капчица Набутах се отдолу и забелязах 4е тече от едно маркуче около горивния филтър. След като си я взема от ремонт, ще му объурна внимание и на това маркуче и без това трябва да сменям филтера
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD

Comment

колега има6 изгоряла дуза провериги с лампа и6те разберес коя е
              Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
                По български език знаеш ли
                http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Колега,ако някоя от дюзите е дала фира,няма да се оправи сама.Освен тава,не само,че няма да върви но и ще пуши като за световно.
                  Иначе:дебитомер,датчици,филтри,маркучета обратна нафта и т.н.
                  Вижте дали е записала грешка и търсете.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

искам да помогна ако не ти харесва не го 4ети и не се прави на отворко

--------------------------------------------------
                    Досещаш ли се, че сериозно нарушаваш правилата в този Форум!
                    Считай това за официално предупреждение!

mod edit
                    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 00:56.
                    Алфа Ромео 159

Comment

искам да помогна ако не ти харесва не го 4ети и не се прави на отворко
                      Това,последното,към кой.....моля?
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                      X